A mi
 • történetünk
 • küldetésünk
 • akadémiánk

Történetünk

Az egész 2016 nyarán kezdődött egy ártatlan, hétköznapi beszélgetéssel…

Mint sokan mások és mint mi is sok más ismerősünkkel, úgy alakult, hogy az aktuális IT munkaerőpiac helyzetével kapcsolatos hírekről beszélgettünk. Szóba került az IT cégek munkáltató oldali munkaerő igénye, ismerőseink és gyermekeink jelenlegi és jövőbeni önmegvalósítási és elhelyezkedési lehetősége, az IT tudás iránti igény jövőbeni alakulása, az aktuális IT képzés, oktatás állapota és annak módszerei.

Szembesültünk azzal, hogy milyen sok embert foglalkoztatnak ezek a problémák és annak ellenére, hogy szinte mindig akad valaki, akinek volna egy jó ötlete a helyzet kezelésére, mennyire kevesen tesznek is érte valamit.

A bosszankodás bennünk tettvággyá alakult, annak érdekében, hogy változást indítsunk el. Néhány hónappal később már céljainkat pontosan megfogalmazva, formába öntve, a Flow Academy megalapításán és felépítésén dolgoztunk.

Szakemberhiány

Az informatika szerepe az élet minden területén felértékelődött. Nincs olyan iparág, ahol ne lenne szükség IT megoldásokra. Ezeknek a megoldásoknak a kifejlesztéséhez, illetve működtetéséhez szükséges munkaerő kereslet soha nem látott méreteket öltött, azonban a minőségi munkaerőpiaci kínálat a keresletnek csak töredékét képes ellátni. Ezen hiány kiküszöbölésére dolgoztuk ki programjainkat, melyek nem csak, hogy népszerűsítik a programozást, de lehetőséget is kínálnak a fejlődni akaró diákoknak.

Munkanélküliség

A képzésben résztvevőknek és partnereinknek egyedi lehetőséget kínálunk, olyan kapcsolatrendszer kiépítésére törekszünk, mely az informatika oktatást új megvilágításba helyezi. Programunkkal néhány hónap alatt olyan cselekvőképes tudás átadására teszünk ígéretet, mely hallgatóink számára biztos elhelyezkedést, partnereink számára biztos munkaerőt jelent. Vízióval és erős küldetéstudattal rendelkezünk, képzésünkben erősen rostált, céltudatos és motivált hallgatóknak adunk lehetőséget jövőjük építésére.

Küldetésünk, hogy megoldásokat találjunk!

Sokakat érintő problémákra

Úgy látjuk, hogy már jelenleg is és a jövőben csak még fokozottabban, sokkal több, jól képzett informatikusra van szükség. Országunk és országunk tömegeinek jövőbeni lehetőségeit fogja meghatározni, hogy sikerül-e több tehetséges embert az informatika irányába elindítani. Közösen kell tennünk azért, hogy minél több jó képességű fiatal válassza az IT pályát hivatásának és őket úgy képezzük, hogy szakmai felkészültségük, csoportos munkavégzési képességük és önképzési potenciáljuk alapján magas szintű informatikai problémák megoldására legyenek képesek.

Hiszünk benne, hogy a modern képzési módszerek alkalmazása és a piacvezető cégek bevonása a képzésekbe immár nélkülözhetetlen.

Azt látjuk, hogy a jelenlegi oktatási rendszer és képzési formák nem képesek megfelelni a modern, megváltozott elvárásoknak.

Céljaink:

 • IT szakma iránti érdeklődés korai erősítése
 • Modern pedagógiai módszerekkel történő képzés megvalósítása és terjesztése
 • Piacvezető IT cégek bevonása a képzésekbe
 • Naprakész technológiák megismerése
 • Laza, kötetlen – startup szerű környezet
 • Legmodernebb eszközök megismerése és használata
 •  Csapatban történő munkavégzés megismertetése, begyakorlása

Stratégiánk

A FLOW Academy elengedi a megszokott oktatási formákat, mondhatnánk szakítunk a hagyományokkal. Eredményorientáltan ötvözünk többféle modern pedagógiai módszert. Nálunk fontos az élmény, tudás és cselekvés egybeolvadása. Nem módszerekhez vagy akkreditációhoz ragaszkodunk, hanem alapelveinkhez és céljainkhoz. Ebben a szakmában a tanulás nem időszakos, hanem folyamatos. A képzésünk által képessé válsz új technológiák, módszerek gyors és hatékony elsajátítására.


Notice: Undefined variable: ub in /home/trustedy/public_html/flowacademy.hu/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/modules/ultimate_functions.php on line 228

Notice: Undefined variable: ub in /home/trustedy/public_html/flowacademy.hu/wp-content/plugins/Ultimate_VC_Addons/modules/ultimate_functions.php on line 240

Az önfejlesztés erősítése

Profi és barátságos mentorok általi támogatás

Jól felépített képzési program

Közösségi programok

Alapítóink

Hiszünk a sokszínűségben. Alapítóink eltérnek korban, nemben, végzettségben, tapasztalatban, családi állapotban és érdeklődési területben, de ami fontos abban hasonlóak vagyunk és ez az elszántság, kitartás, megértés, nyitottság, vízió, minőség iránti igény, az emberi kapcsolatok fontosságában hit és a szakmaiság, szakmai felkészültség.

Úgy látjuk, hogy sokszínűségünk erősebbé tesz bennünket, látásmódunkat szélesíti.

Mentoraink kiválasztásánál is ezeket a közös értékeket keresünk.

Mi, a Flow Academy alapítói, saját megtakarításainkat fektetjük küldetésük megvalósításába. Rengeteg ötletünk van a jövőre nézve de bármit is fogunk létrehozni, az csak olyan lehet ami megfelel az értékeinknek és közös céljainknak.

Alapítóink között van:

 • az NNG szegedi fejlesztési központjának vezetője több mint 15 év IT versenyszféra tapasztalattal,
 • a LvL Up és a Tesseract Egyesület alapítója,
 • a pénzügyi vezetői és controlling területen, számos év tapasztalatot szerzett, majd üzleti tanácsadással és recruitmenttel foglalkozó szakember,
 • valamint a gazdasági vezető egyben pedagógus, tanulási- és pályatanácsadási tanár, oktatási, oktatásszervezési területeken is gyakorlattal rendelkező szakember

Fritz Zsombor

Business & Technology

Ludányi Szilvia

Managing & Pedagogy

Putóczky Ákos

Creative director

Szénási Katalin

Communication & Recruitment

Hol zajlik a képzés?

Inspiráló környezetben
 • Saját képzőhelyünk van, melyet nem szívesen hívunk iskolának. Szeretnénk, ha mindenben különbözne az eddig megszokott képzési környezettől. Új, modern, laza, fiatalos és az igényekhez alkalmazkodónak terveztük. Vedd birtokba!

 • A célunk az, hogy náluk otthonosan, komfortosan érezd magad, hogy semmi ne gátolja kreativitásod és szakmai kibontakozásod. Ismerkedj meg és használd a legmodernebb technológiákat amikkel talán csak a legújabb startup-oknál vagy a legnagyobb IT cégeknél találkozhatnál.

 • Ha elfáradsz az alkotás közben, vagy csak egy kis közösségi életre vágysz, a csapatoddal használhatod a konyhát, a pihenőt, játszhatsz, sakkozhatsz, olvashatsz. Ilyenkor nem csak felfrissít egy finom tea mellett törrténő beszélgetés de még sok hasznosat is tanulhattok egymástól.